Politiet tjekker kønsdele foran børn

Dokumentationsprojektet Christiania Dokumentar (CADOK) har i de seneste uger kunne dokumentere, at politiet som en del af deres indsats mod cannabis omkring Christiania bruger områdets skoler til at foretage visitationer af folk, som politiet mistænker for at have ulovlig tobak på sig.

I denne video ses en mand, der af 2 betjente bliver tvunget til at vise sine kønsdele i en port til Christianshavns Skole. Kort tid efter, at den mistænkte mand hiver sine underbukser op, kommer en kvinde igennem porten med 2 børn i en ladcykel. Der ses desuden skolebørn i baggrunden igennem hele forløbet. Se video.

Politiet tjekker kønsdele foran børn
Politiet tjekker kønsdele foran børn

På Døttreskolens egen hjemmeside, fremgår det, at indlæringen skal pakkes ind i  ”the nerve of time”. Når bevæbnede statsansattes ulovlige visitationer uden fornødent mistankegrundlag er dagligdag i vor tid, kan man vel argumentere for, at skolens filosofi er nået, ved at lade den slags forgå blandt skolens elever.

Men gad vide, hvilken model forældre til mindre børn helst ville vælge? At lade deres børn overvære granvoksne politibetjente tvinge folk til ydmygende og ulovlige inspektioner af deres kønsdele på skolernes områder? Eller at byens cannabis-rygere kunne gå uantastet og fredeligt forbi i området, uden at blive ført ind på børnenes skoler?

Spørgsmålet er svært. Voksne mænds blottede tissemænd i ydmygende stillinger, eller fred og frihed? Hvis vi skal gøre os håb om, at børn bliver voksne og fornuftige med respekt for andre mennesker og deres livsvalg, bør de voksne måske sætte barren en anelse højere.