Det er fuldt moralsk forsvarligt at ødelægge ANPG-anlæg

ANPG anlæg med ild i

Siden Rigspolitiet i 2016 begyndte at opsætte de fastmonterede ANPG-anlæg ved landets trafikale knudepunkter, har anlæggene flere gange været udsat for sabotage.

ANPG står for “Automatisk NummerPlade Genkendelse” og består af kameraer, der døgnet rundt overvåger trafikken, der kører forbi anlæggene. Myndighederne får med andre ord at vide, når hr. Hansens bil kører forbi (og gennemkigges billederne, der ligger til grund for nummerpladegenkendelsen, kan man i mange tilfælde også se, om det er hr. Hansen bag rettet).

Med andre ord er der tale om mistankeløs masseovervågning af alle danske borgere, der bevæger sig rundt i bil.

Det første tilfælde af sabotage, der blev offentligt kendt var da aktivisten Torben Andersen i 2016 “bankede noget frihed ind i” anlægget, der dengang var monteret på gangbroen over motorvejen på Kalvebod Fælled på Amager.

Siden dengang er det selvsamme anlæg blevet ukampdygtiggjort igen, da ukendte gerningsmænd i julen 2017 satte ind til anlægget, der siden Torben Andersens aktion var flyttet til en mast i midterrabatten på motorvejen (antageligvis for at besværliggøre sabotage-handlinger).

ANPG-standeren på Kalvebod Fælled efter nedbrændingen i december 2017.

Kort tid efter ovenstående nedbrænding blev to ANPG-master i Jylland saboteret. Denne gang anholdt politiet en 30 årig mand, som mistænkes for sabotagen.

2 sortsvedne kameraer i Jylland

Frihedsaktivisten.net har i øvrigt anmodet politiet om aktindsigt i, hvor mange sabotageforhold, der har været imod ANPG-anlæggene, og Nationalt Efterforskningscenter er tilsyneladende på sagen.

Men er det i orden at ødelægge ANPG-anlæg?

Det helt korte svar til det spørgsmål er: Ja, selvfølgelig!

Når staten tvinger folk til at betale for egen masseovervågning – uden skyggen af mistanke imod de overvågede – er det naturligvis helt forsvarligt, når skattekvæget ødelægger de kamaraer, som de selv er blevet tvunget til at finansiere. Staten har intet legitimt ejerskab over udstyret – og ingen legitim ret til at masseovervåge de mennesker, der færdes på vejene.

Det giver nærmest sig selv, at det ikke er ønskværdigt at give magthaverne evnen til at følge med i vores færden. Man skal huske på, hvilken slags mennesker, der er tale om her. Vi har at gøre med folk, der ikke viger tilbage fra at stjæle over 50% af din løn, som starter krige i fjerne lande, som tiltvinger sig adgang til dine kønsdele i jagten på planter og som nærmest er umulige at holde ansvarlige for nogle af deres ugerninger. Er det mennesker, som du ønsker har en viden om, hvor du er og hvornår? Nej, naturligvis ikke.

Derfor skal vi hylde alle, der med egen frihed som indsats gør landet til et lidt friere sted ved at uskadeliggøre myndighedernes spionudstyr.