Frihedsaktivisten sigtet for 26 forhold

Den 29. januar blev jeg af politiassistent, Jacob Jensen, sigtet for 26 lovovertrædelser spændende fra overtrædelser af våbenloven, “trusler” imod tjenestemænd, brandstiftelse og hærværk.

Sagerne bygger dels på forskelligt indhold på diverse internet-tjenester og dels på ransagninger udført af Nordsjællands- og Københavns Politi.

Udover alle de mere eller mindre forudsigelige ting, som sigtelser for at eje peberspray (som ikke er ulovlige at have i hjemmet mere) og ikke-lovlig opbevaring af jagtammunition, er der også punkter, der set i et større perspektiv er er interessante.

F.eks. er politiet meget rundhåndede med at tolke chikane og trusler ind i de forskellige faktiske forhold, hvilket passer godt ind i sammenhængen med “respektpakken“, der for relativt nyligt er vedtaget.

I disse lovændringer strammer myndighederne linjen over for borgere, der på den ene eller anden måde er i konflikt med myndighedspersoner.

Den linje fornemmer man ret tydeligt i de forskellige sigtelser. Det er tilsyneladende nok at nævne navn og adresse på diverse stats-ansatte før det takseres som noget, der kan sigtes for.

Det mest udtalte eksempel på den tendens er sigtelse 14 og 20. I sigtelse nummer 14 er jeg sigtet for at sende et brev til politiformand Claus Oxfeldt, der indeholdt 2 gram cannabis og i nummer 20 for at poste et billede af et klistermærke, hvor en kvinde forsvarer sig imod en politibetjent. Man kan mærke, at grænserne for, hvad der er ulovligt flytter sig og at myndighederne bliver meget mere tyndhudede overfor borgere, der ikke tålmodigt underkaster sig diverse overgreb.

Jeg er med andre ord sigtet for at dele et billede af en situation, hvor en borger forsvarer sig over for en polititjenestemand – en situation der absolut ikke er urealistisk på Christiania. Se fx denne video og vurder, om denne borger, der bare stod og filmede var berettiget til selvforsvar. Hvis ikke gerningsmanden havde et kostume på, var de færreste mennesker i tvivl.

Alt i alt handler sigtelserne alle om kamp imod en stor og krænkende stat, der i omfang og metoder mere og mere bevæger sig i retning af virkemidler, der er en politistat værdig.

Havde jeg virkelig gjort mig skyldig i det hele, ville jeg være stolt.