Sådan finder du en betjents adresse

I en verden, hvor politiet er et monopol og dermed ikke er underlagt markedskræfter, er der ikke nogen effektive mekanismer i systemet, der sørger for, at betjentene opfører sig pænt over for de mennesker, der er tvunget til at betale deres løn.

Vi har gang på gang set eksempler på dette i blandt andet Tibet-sagen, i sagen om manden der blev skubbet ud af kørestolen og ved ulovlige anholdelser og vold i forbindelse med demonstrationer.

Konsekvenserne for de enkelte betjente er nærmest ikke eksisterende – hvis det overhovedet lykkedes at finde frem til, hvem de er.

Klagesagerne taler også deres klare sprog: Det er nærmest umuligt at få medhold rent statistisk – og får man medhold, har det ingen reelle konsekvenser for den politiansatte.

Derfor er civilsamfundet nødt til at træde til og skabe et incitament til, at de der har monopol på magt over for os, opfører sig nogenlunde tåleligt. Til det formål er det yderst gavnligt, hvis betjentene ved, at vi kan finde ud af, hvor de bor.

Det er nemlig ikke så morsomt, at slå på folk og bryde loven, hvis ofrene kan møde op og tage en snak med gerningsmændene.

Nok snak! Til det sjove!

Det er ikke umuligt at skjule sig selv og sin adresse fra at blive fundet gennem Internettet, selvom vi lever i disse digitale tider, men det er i den grad svært.

Man behøver ikke at leve fuldstændigt analogt for at kunne have sin adresse i fred – men der skal ikke mange brudstykker af information til, før man er eksponeret.

Bare spørg politiassistent Kennet Kjærgaard Drejer!

Vi har før på Frihedsaktivisten beskæftiget os med Operationssikkerhed (OPSEC) –  blandt andet i guiden Sådan sælger du narko på nettet:
“Operations Security (OPSEC) er en tilgang til beskyttelse af informationer og data, og er i sin oprindelse en 5-trins process, der identificerer læk af kritiske informationer som kan føre til afsløring af en person eller organisation, man ikke ønsker afsløret. I mere generelle termer, er OPSEC processen man bruger når man vil beskytte sig selv og andre, mod at små brudstykker af information kan samles og lede hen til det store billede.”

Denne artikel omhandler det man med god grund kan kalde det modsatte af OPSEC, nemlig OSINT.
OSINT står for Open-source intelligence – og det går ud på at samle så mange informationer som muligt fra åbne kilder, for til sidst at have det “store billede”.

En artikel fra Videnskab.dk forklarer meget godt, hvordan OSINT fungerer i praksis:
Forsvarsakademiet: Enhver kan jagte Islamisk Stat på nettet.

Der findes enormt meget gratis software man kan bruge til at indsamle informationer med, endda et helt styresystem der er beregnet til OSINT:
Buscador
“Buscador is an OSINT Linux Virtual Machine that is pre-configured for online investigations.”

Mange af Frihedsaktivistens læsere kender nok Bellingcat. En organisation med pænt mange hardcore folk, når det kommer til at finde små stykker af information i de fjerneste kroge af internettet. De har et farligt fint dokument på Google Drive, hvor man kan finde en masse nyttige værktøjer til OSINT: Bellingcat’s Online Investigation Toolkit.

Christiaan Triebert, en af Bellingcat’s Senoir Investigators, har også en længere tråd på Twitter, med en god håndfuld links og informationer om hvordan man bedst muligt samler oplysninger.

Det skal dog nævnes, at mange af disse værktøjer er “globale” – og ikke direkte målrettet mod at finde informationer om borgere i Danmark.

Her i andedammen, findes der en håndfuld offentlige registre man kan gøre brug af i sin søgning. Sammen med de informationer man kan finde om folk på sociale medier, kan man oftest finde frem til adressen på de fleste personer, i nogle tilfælde også selvom vedkommende har skjult adresse.

Et par af det offentlige registre, der er værd at bruge:

CVR – Det Centrale Virksomhedsregister: https://datacvr.virk.dk/data/

  • Har man nogensinde været aktiv som virksomhedsejer, bestyrelsesmedlem eller haft en anden relation til et firma, der har krævet at man stod registreret i virksomhedsregisteret, så er løbet oftest kørt. Selvom man har navne- og adressebeskyttelse, vil ens adresse oftest fremgå i CVR registeret, medmindre man er politiker, eller en særlig eksponeret person (f.eks en betjent) – og man aktivt har søgt om at få fjernet sin adresse derinde.
  • Selvom en virksomhed er ophørt, vil den stadig fremgå i registreret – det samme vil de personer der i sin tid har været knyttet til virksomheden.

Det Digitale Tinglysningssystem: https://www.tinglysning.dk

  • Ejer man fast ejendom, en andelsbolig eller bare en bil, vil det figurere på på Tinglysning.dk
    Det var gennem Tinglysning, at nogle personer i sin tid fandt frem til CPR numrene på en håndfuld danske politikere, som f.eks Helle Thorning. Tinglysning har dog fået lukket hullet igen, der gjorde det muligt at brute force sig til en persons CPR nummer, og det kræver nu NemID login for at fremsøge informationer derinde.

Datatilsynet fastslår i en afgørelse, at oplysninger indhentet fra offentligt tilgængelige registre som udgangspunkt lovligt kan offentliggøres.
Denne sag omhandlede et meget stort datasæt udtrukket fra CVR, som blev offentliggjort på en privat hjemmeside. Dermed skal man nok ikke være så hunderæd for at havne i problemer, når man offentliggør en adresse på en betjent, hvis den kan fremsøges offentligt.

Det var et par offentlige registre. Dertil kommer resten af internettet, der er plastret til med oplysninger. Sociale Medier. Google. DuckDuckGo. Blogs. Telefonregistre. Firma-hjemmesider. Smartphone Applikationer. Und so weiter!

Lad os komme i gang!

Inden du selv går i gang med at lede efter en betjents adresse, kan vi kun opfordre til, at du dokumenterer alt du finder.
Hav et dokument klar, hvor du skriver alle links ind.
Arkiver alle links med en portal som f.eks WayBack Machine, og gem også disse links, i tilfælde af at hjemmesiden du vil gemme bliver fjernet eller redigeret senere.

Screenshot alt der har interesse og kan lede dig på sporet – her er Greenshot virkelig nyttig. Du kan med fordel gå ind i indstillinger i Greenshot og aktivere en tast som “X” til at screenshotte et område på skærmen med:


Når du trykker Alt + Ctrl + X, kan du trække musen over et område på skærmen, og dermed vælge hvad der skal screenshottes. Så slipper du for at få et billede af hele skærmen, hvor du senere skal klippe ting ud.

Denne guide startede Frihedsaktivisten med at skrive i februar 2018, men vi blev aldrig færdige med den.. Samt en af vores mindre snedige hoveder på redaktionen, glemte at gemme 2-3 screenshots i starten af processen, hvordan vi fandt frem til adressen på Kennet Kjærgaard Drejer.
Ris til egen røv, for nu en af grupperne vi fandt informationer i på Facebook blevet gjort “hemmelig”, men vi skal forklare de manglende screenshots så godt vi kan, uden brug af screenshots..

I januar 2018, sad en betjent fra Viborg Politi på anklagebænken i Retten i Viborg: Politimand tiltalt for embedsmisbrug

Frihedsaktivisten var med i retten og dækkede sagen. Det blev hurtigt klart, som i alle andre sager hvor en betjent er anklaget for lovovertrædelse(r), at anklagede og hans kollegaer har en ufattelig dårlig *host selektiv host* hukommelse, og direkte lyver i retten. Betjenten der var anklaget, Jesper Greve, var temmelig let at finde ved hjælp af CVR. Han driver en virksomhed der producerer løbetøj, Friktion:

https://datacvr.virk.dk/data/visenhed?enhedstype=virksomhed&id=34505829&language=da

Derfor vil vi ikke beskæftige os med Jesper Greve, men en af hans kollegaer, der også sad og fyldte hele retssalen med løgn og latin:
Kennet Kjærgaard Drejer.
Muligvis Kenneth.

I retten fortalte Kennet at han boede omkring Thisted, og ikke længere var aktiv i Viborg Politi, men nu havde sin gang hos politiet i Holstebro.
Og fortalte selvfølgelig også, at han hedder Kennet(h) Kjærgaard Drejer, så nu har vi et navn at gå ud fra.

Efter en grundig søgning på Google, Facebook, Twitter, offentlige registre og andre steder, fandt vi frem til nul og niks. Vi ved, at betjente ofte gemmer sig bag fjollede navne på Facebook, så vi søgte både efter “Kenneth KD”, “Kenn Eth Drejer”, “Kennet K Drej Er” og en masse andre tænkelige kombinationer – alt sammen uden held.

Godt for os, og skidt for Kennet’s privatliv, har hans tidligere kollega i Viborg Politi, en temmelig åben profil på Facebook:
https://www.facebook.com/jesper.greve.9
(“Jesper Gr Eve” – hvor sødt og opfindsomt)

Med linket til en hvilken som helst Facebook profil, kan man fremsøge informationer ved hjælp af Facebook Open Graph, som man ikke altid kan finde direkte fra profilen.
Til dette, brugte vi Stalkcan.com – et søgeværktøj der gør det hårde arbejde for dig, når det kommer til Open Graph søgninger. Kopier linket til profilen fra Facebook og smid det ind i Stalkscan’s søgefunktion:

Hernæst går vi ned under “Profile” og klikker på “Groups”.

Der åbner et nyt vindue, hvor du kan se alle offentlige og lukkede grupper, Jesper er medlem af.
Man kan ikke se grupper der er indstillet til at være hemmelige.

Og nu kommer idiot-delen (fra vores side).

Jesper var medlem af en lukket gruppe, som hed noget i retningen af “Motions- og løbegruppen, Viborg Politi”. Denne gruppe fik vi ikke screenshottet 🙁
Og nu er gruppen enten fjernet, eller også er privat-indstillingerne for gruppen lavet om til “Hemmelig”.
Der var omkring 40 medlemmer i gruppen, som på det tidspunkt blot var en lukket gruppe, og derfor kunne vi se samtlige medlemmer, som vi dog huskede at arkivere i et tekstdokument.

Men Kennet var der ikke!

Blandt de cirka 40 af hans tidligere kollegaer fra Viborg Politi, som vi sad og kiggede på længe, for at måske finde noget om Kennet, faldt vi over
“Pkl Niilsin”, som hun kalder sig på Facebook.
https://www.facebook.com/famlyngso

Hendes profil var også en smule mere åben sidste år – og vi kunne se hvilke personer der havde “liket” hendes profilfoto. (I øvrigt også super smart af hende, at have den tynde blå streg der symboliserer støtte til politiet, hen over hendes profilbillede, når man helst ikke vil findes på sociale medier, fordi man er betjent…)
Nå! I gætter ALDRIG hvem der havde synes godt om hendes profilfoto?

K’ennet-drengen!
Dette screenshot er af nyere dato, da skribenten havde hovedet under armen i januar 2018, og ikke fik screenshottet hele profilen.

Kennet’s profil har adressen https://www.facebook.com/kennet.drejer

Hans profil er temmelig lukket, og der er ikke mange informationer fremme. Vi brugte cirka en halv dags tid på at gennemgå alle folk der havde liket hans offentlige billeder, for at finde nogle med relation til ham, hvor der muligvis kunne findes informationer, som i sidste ende ville afsløre hans adresse. Da det ikke gav pote, tog vi StalkScan i brug igen.

LOADED!

Under rubrikken “Comments” – kan man fremsøge alle offentlige billeder, videoer og opdateringer på Facebook, en person har kommenteret.

Nogle gange kan man være heldig at finde noget nyttigt ved “Comments” funktionen, andre gange er der kun lort i posen.

Mest lort i Kennet’s tilfælde.

Vi søger videre, på videoer og opslag han har kommenteret på.
Vi sparer jer for en del screenshots her, og fortæller at Kennet har en vane med at kommentere en masse fjollede videoer, hvor han “tagger” sine venner. Ikke specielt brugbart. Det samme gør sig gældende for opslag han har kommenteret på. For det meste bare nyhedsartikler, eller opslag fra forskellige virksomheder, hvor han “tagger” en kammerat der skal se noget sjovt..

Vi går videre til rubrikken “Tags” – og går alle opslag igennem som Kennet selv er blevet “tagget” i. Her finder vi heller ikke noget interessant.

Under rubrikken “Liked” – kan man finde alle offentlige opdateringer på Facebook som Kennet har liket. Vi skal et stykke ned, men der finder vi noget, som vi måske kan bruge.

Sjørring Bageri. Det lyder lokalt. Og det er det også.
Det ligger i en mindre landsby ved navn Sjørring, ikke langt fra Thisted.

Han liker også andre ting fra lokalområdet, blandt andet opslag fra en privat børnepasningsordning i nabobyen Tilsted

Nu er vi, ud fra offentligt tilgængelige data han selv har givet os, efterhånden ved at have indskrænket området han bor i, til at være omkring Sjørring / Tilsted.
Så vi rykker videre, og undersøger hvilke grupper han er medlem af, igen ved hjælp af Stalkscan.

Kennet er medlem af flere grupper end dem man kan se på screenshottet her.

Ud fra grupperne han er medlem af må man nok formode, at han ikke bor i 2-værelses lejlighed i Thisted, men på en landejendom eller noget der minder om. Så langt, så godt.

En efter en, åbner vi grupperne, og bruger Facebooks interne søgefunktion i gruppen, til at søge på “Kennet” – og måske finde nogle opslag hvor han kommenterer med noget vi kan gå videre med.


Ingen hits i denne gruppe. Videre til nogle af de andre grupper.

Så skete der noget. I en gruppe om robotplæneklippere.

Umiddelbart ikke noget der kan bruges.

Nu ved vi, at Kennet efter eget udsagn “Har en gammel have på cirka 5000m2, der er almindelig ujævn, med mos, kringlet og bakket– og er opdelt i fem områder, ikke mange bede, men mange træer i plænen. Det hele er omgrænset af store træer.. “

Samt vi ved, hvad han nogenlunde søger. Ville man være virkelig proaktiv for at finde Kennet, og har man tiden til det, kunne man oprette nogle fiktive salgsannoncer i nogle af grupperne han hænger ud i, og håbe at han bider på, mod at aftale at man kommer forbi ham med en vare han vil købe. Det er dog ikke noget vi orker at beskæftige os med, så vi leder videre efter spor.

Her er et opslag mere fra Kennet i gruppen “Husqvarna automower entusiaster Danmark

Vi scroller ned i kommentarerne, og her har Kennet være så flink at forsyne os med to videoer i kommentarfeltet, om hvad hans kommende robotplæneklipper skal udsættes for:

Normalt kan man gemme videoer fra Facebook ret nemt, med f.eks https://www.fbdown.net/
Men disse videoer ligger i en gruppe, og er uploadet som kommentarer, er det ikke noget de gængse video download-værktøjer kan finde ud af at håndtere.
I stedet, bruger vi et program kaldet OBS – Open Broadcaster Software
Med det, kan man nemt optage hele skærmen og gemme i et format hvor videoen ikke fylder særlig meget. Det kan du finde en guide til på Youtube her:
How to Use OBS Studio to Record Screen 2018

Vi har gemt begge videoer, så du kan se dem her:

Første video, hvor Kennet går rundt på sin ejendom omkring Thisted, og fremviser hans have.
Anden video, hvor det er lidt nemmere at tegne sig et billede af hele grunden og hvordan ejendommen ligger på den.

Nu går vi i weaponized autism mode, og ser om vi kan stykke et billede sammen af grunden/ejendommen han bor på, ud fra videoerne han har lagt på Facebook. Hvis det bliver lykkedes, sådan nogenlunde fornuftigt, venter der en del arbejde med at forsøge at lokalisere det på Google Maps bagefter.

Vi rykker over i Paint!

Er landskabsarkitekt en beskyttet titel? Ellers ringer i bare!

Efter at have optegnet grunden Kennet bor på, efter bedste evne, så hopper vi ind på Google Maps og finder Sjørring.
Ud fra det kort vi har tegnet, og hvordan Sjørring ser ud oppefra, kan vi hurtigt konkludere at det må ligge i udkanten af Sjørring, eller måske lidt udenfor byen. Vi starter i centrum og arbejder os ud af.

Efter en lille times tid, er der bid.

Præstegårdsvej 38, Sjørring
7700 Thisted

Lad os se hvad Tinglysning.dk siger om adressen:

“Person med navne- og adressebeskyttelse”.

Vi har en vinder.

Generelt kan man ikke lave en fast skudsikker måde at efterforske sig frem til adresserne gennem åbne kilder. Det kræver fantasi og tålmodighed.

En alternativ metode – bestik en offentligt ansat

Dog kan man, hvis det virkelig brænder på, indynde sig hos en person, der har adgang til Folkeregistret og vifte ham eller hende lidt om næsen med nogle tusindkronesedler.

Deler man sin adresse med staten ved at stå opført i Folkeregistret, så er løbet mere eller mindre kørt. Det kan de ikke skjule sig fra – og der er 10.000 vis af mennesker, der har den adgang i Danmark, hvorfor det ikke er svært at få adgang den vej rundt.

Tilbage er der kun at sige god jagt og opfør jer nu pænt – specielt i forhold til betjentenes børn. De her ikke noget at gøre med fars lyst til at banke anholdte og bryde bestemmelserne i Rets- og Straffeloven.